Hart & Hormonen

By 29 december 2021 februari 18th, 2022 Geen categorie
hart hormonen overgang vrouw boek omslag janneke wittekoek dorenda van dijken villa grafica

Hart & Hormonen

Hormonen spelen een ongelooflijk belangrijke rol in het leven van de vrouw. In de vruchtbare jaren beschermen ze ons hart, ons vaatstelsel en onze botten. Maar wanneer we halverwege de veertig zijn dan beginnen de hormoonspiegels langzaam te dalen. De bescherming wordt zo een stuk minder. En dit zorgt vaak ook nog voor vervelende klachten op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak. Als daarna de oestrogeen- en progesteronproductie verder daalt dan kun je ook overgangsklachten krijgen, met kwalen als opvliegers, depressie, vaginale droogte, slapeloosheid en vermoeidheid. En zoals iedereen begrijpt, hebben dit soort heftige klachten veel invloed op de kwaliteit van je leven. Maar dit beïnvloedt ook je levensverwachting ten aanzien van chronische ziekten van ons hart, onze vaten en onze botten.

‘Hart & Hormonen – Fit de overgang in’ van cardioloog Janneke Wittekoek en gynaecoloog Dorenda van Dijken beantwoordt al je vragen over de overgang en je hart. Wat gebeurt er in mijn lijf? Waarom is het zo belangrijk om fit de overgang in te gaan? Waar moet ik op letten om gezond ouder te worden? In dit boek willen we vrouwen bewust maken van hun lijf en gezondheid, en vooral van wat ze daar zélf aan kunnen doen als ze ouder gaan worden.

‘Als je hormoonhuishouding in balans is klopt je hart beter. Een belangrijk boek dus voor vrouwen in de overgang!’.

prof. dr. Angela Maas – Hoogleraar cardiologie voor vrouwen, Radboud UMC Nijmegen, oprichter Stichting Hart voor Vrouwen

‘Een vruchtbare samenwerking tussen deze twee powervrouwen, met als resultaat Hart & Hormonen, een boek waarin je alles leest over de invloed van hormonen op je gezondheid en hoe je vandaag nog aan de slag kunt met je vitaliteit. Kijk, daar heb je wat aan!’.

Eveline Bakker – Voorzitter patiëntenvereniging Vuurvrouw

Wij maakten het omslag en binnenwerk voor Uitgeverij Lucht, waarvoor we onder andere ook de boeken Hart & LopenOvergang van top tot teen en Ik ben geen man! hebben ontworpen.