Hart & Lopen

By 12 augustus 2021 december 7th, 2022 Geen categorie
Hart & Lopen

Hart & Lopen

Of je nou een beginner of een pro bent en langzaam of hard loopt, het maakt niet uit! Hart & Lopen is geschreven voor iedereen die in beweging wil komen. Of misschien móet je wel in beweging komen omdat de arts je dat heeft geadviseerd. Cardioloog Janneke Wittekoek schrijft dagelijks hardlooprecepten voor, want hardlopen is echt het beste medicijn voor je hart. Je kunt op iedere leeftijd in beweging komen, dus ook als je de vijftig ruimschoots bent gepasseerd. En ook de allerkleinste stapjes leveren al gezondheidswinst op, of je nu een hartprobleem hebt of niet.

Hart & Lopen bevat een bundeling van de leukste, meest inspirerende en leerzaamste columns op loopgebied, waarmee Janneke de lezer hoopt te inspireren om (meer) te gaan lopen of bewegen voor een betere mentale en fysieke gezondheid!

  • inclusief heel veel looptips.
  • uitleg wat hardlopen met je immuunsysteem kan doen.
  • alles over de mentale voordelen van beweging.
  • volop hardloopschema’s: van beginners tot gevorderden.
  • tips ter voorbereiding op je eerste marathon.

‘Geen beter medicijn voor hart en brein dan bewegen. Daarom komt dit prachtige en informatieve boek van dr. Janneke als geroepen! Verplicht leesvoer!’.

prof. Leo Hofstra en prof. Erik Scherder – auteurs Hart voor je brein!

Voor het omslag is gekozen voor een strak, illustratief ontwerp met lichtrode accenten. Het omslag ligt in lijn met het Janneke haar boek over de overgang: Hart & hormonen.

Wij maakten het omslag en binnenwerk voor Uitgeverij Lucht, waarvoor we onder andere ook de boeken Overgang van top tot teen en Ik ben geen man! hebben ontworpen.

Janneke Wittekoek (51) is zelf tien jaar geleden begonnen met hardlopen: “Ik vond het vreselijk in het begin. Ook ik moest meer gaan bewegen, maar had weinig tijd en geen zin in de sportschool. Ik trok de stoute sportschoenen aan en ben gewoon begonnen, de straat uit en weer terug. Maar de gezondheidseffecten bleken enorm en bijna verslavend te zijn. Het hardloopvirus heeft ertoe geleid dat ik twee keer de New York Marathon heb uitgelopen en columnist bij het hardloopblad RunningNl ben geworden”.